Travanj, 2010
4. susret općina i gradova prijatelja djece održan u Rijeci, 16. travnja 2010. godine.

više...

Siječanj, 2010
Odlukom Koordinacijskog odbora Akcije, projekt Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec 'Veselimo se čitanju, čitajmo svi' proglađen je Naj-akcijom u 2009. godini.

više...

Siječanj, 2010
Dana 29. ožujka 2010. u prostorijama Male scene Centra za kulturu Čakovec održana je konferencija za medije i predstavnike institucija...

više...

Archiva
 

Novosti vezane uz projekte Čakovec - Grad prijatelj djece

 


PETA GODIŠNJICA AKCIJE GRAD ČAKOVEC PRIJATELJ DJECE (5.11.2005. - 5.11.2010.)

Dana 19. studenog 2010. u čakovečkoj je gradskoj vijećnici održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni projekti koji su se provodili i koji se još uvijek provode u okviru akcije Grad Čakovec prijatelj djece. Grad Čakovec je Gradom prijateljem djece proglašen 16. studenog 2005. pa su povodom 5. godišnjice rezimirani rezultati dosadašnjeg rada.

Kratko izvješće o provedenim projektima i aktivnosima akcije Grada Čakovec prijatelj djece nalaze se u brošuri.DJEČJI FORUMI "SMJEŠKO" I "SREĆA" I OVE GODINE NA RADIONICAMA U BANJOLU NA RABU

Ponosni smo što smo i ove godine izabrani između sedamdesetak DF RH da se družimo i prezentiramo radionice odrađene u našim školama. Članovi DF „Smješko“ bili su: Hrvoje Novak, Katarina Kovačević i Lea Pongrac te njihova voditeljica Zdenka Novak. Radionice koje su prikazali su: Igrom i glumom o dječjim pravima i Europejići – to smo mi i vi . DF „Sreća“ vodila je učiteljica Zvonka Rakuša , a članovi su Karlo Wertheim, Horvat Ivana i Irena Oršuš. Predstavili su se radionicama pod nazivom Život kao moj i Svi različiti- svi jednaki.Više...


4. SUSRET OPĆINA I GRADOVA PRIJATELJA DJECE U RIJECI

Susreti gradova/općina prijatelja djeca održavaju se svake godine u jednom od gradova ili općina koje nose prestižni naziv. Idejni začetnik Susreta je Grad Čakovec, a također i redoviti sudionik svakog susreta. Prvi Susret održan je 2007. u našem gradu.

Više...

 


NAJ AKCIJA 2009.

Odlukom Koordinacijskog odbora Akcije, projekt Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec 'Veselimo se čitanju, čitajmo svi' proglađen je Naj-akcijom u 2009. godini. Za spomenuti je projekt Grad Čakovec dobio pohvalu Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije gradovi i općine prijatelji djece.

Materijal [4,3 MB]

 


PREDSTAVLJANJE PROVEDENIH AKTIVNOSTI U 2009. GODINI

Dana 29. ožujka 2010. u prostorijama Male scene Centra za kulturu Čakovec održana je konferencija za medije i predstavnike institucija čija djelatnost obuhvaća rad s djecom s ciljem informiranja šire javnosti o aktivnostima provedenima u sklopu Akcije Grad Čakovec prijatelj djece u 2009. godini.

Materijal [5,4 MB]

 DJEČJI ODJEL ŽUPANIJSKE BOLNICE U ČAKOVCU OKIĆEN UOĆI USKRSA


Dječji forumi grada Čakovca i ovaj put su se odazvali da okite dječji odjel Županijske bolnice u Čakovcu kako bi mali bolesnici imali što veseliji prostor u kojem moraju boraviti radi bolesti. Na svojim redovitim sastancima u školama forumaši su izradili različite ukrase poput zečića i pisanica te napravili prave pisanice koje su ukrasili raznim tehnikama.

Više...


DJEČJI FORUM SREĆA U POSJETU CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

Dječji forum sreća u posjetu Centru za socijalni rad
Mali forumaši Osnovne škole Kuršanec 3. travnja 2009. godine posjetili su Centar za socijalni rad. Svrha posjeta bila je donijeti pakete s igračkama i slatkišima za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti na taj način razveseliti svoju djecu. Na takvu ideju došlo se na jednom od sastanaka

Više...


OSTVARENO USPJEŠNO DRUŽENJE DVAJU FORUMA

Dana 18. ožujka 2009. godine udružile su se snage Dječjeg foruma "Smješko" i Dječjeg foruma "Sreća" te zajedno i naučili nešto novo i sudjelovali u radionici Putujemo Europom.

Dogovoreno druženje osmislile su voditeljice Dječjih foruma kako bi druženje bilo što uspješnije.
Forumaši iz OŠ Kuršanec donijeli su Flat Stanlya ("dječaka" na kojeg je pala ploča) kako bi se družio i boravio u DF "Smješko" te upoznao forumaše. Nakon boravka kod Smješkića vratit će se u DF "Sreća" da se vidi što je sve radio i gdje je bio za vrijeme svog putovanja.

Isplanirana je i provedena radionica Putujemo Europom u kojoj su djeca po grupama pomoću slika putovala različitim zemljama članicama Europske unije te osmislila nekoliko rečenica za prikazanu zemlju. Prezentirana je i slikovnica DF "Smješko" pod istim naslovom koju su osmislila djeca sa svojom voditeljicom. Nakon putovanja odigrana je igra praonica automobila kako bi na zabavan način završilo druženje.

Dječji forum "Smješko" (voditeljice Zdenka Novak i Danijela Marciuš)
Dječji forum "Sreća" (voditeljice Zvonka Rakuša i Jasmina Šoltić)

forum forum forum forum forum forum forum forum


 

Održani prvi izbori za dječju gradonačelnicu Čakovca

U čakovečkoj gradskoj vijećnici 25. veljače 2009. održani su prvi izbori za dječju gradonačelnicu Čakovca. Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Branka Šalamona i predsjednice Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec - prijatelj djece dr. Marije Hegeduš-Jungvirth te primanja novoosnovanog Dječjeg foruma 'Ivančica' iz OŠ Ivanovec u sastav Dječjeg gradskog vijeća Grada Čakovca, male su vijećnice i vijećnici započeli s glasovanjem. Kandidatkinje za dječju gradonačelnicu bile su Dea Radek (I. OŠ Čakovec), Petra Korent (II. OŠ Čakovec), Lea Pongrac (III. OŠ Čakovec), Rea Korpar (OŠ Kuršanec) i Stela Taradi (OŠ Ivanovec).

Članovi Dječjega gradskog vijeća Grada Čakovca najveći su broj glasova dali Lei Pongrac koja je postala gradonačelnicom, dok je druga po broju osvojenih glasova bila Dea Radek koja je tako postala zamjenicom gradonačelnice, kojima će mandat trajati do početka školske godine 2010./2011.

forum forum2


 

 

 
Sva prava pridržana @ 2007-2010 www.prijateljdjece.cakovec.hr
IAP Studio