Travanj, 2010
4. susret općina i gradova prijatelja djece održan u Rijeci, 16. travnja 2010. godine.

više...

Siječanj, 2010
Odlukom Koordinacijskog odbora Akcije, projekt Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec 'Veselimo se čitanju, čitajmo svi' proglađen je Naj-akcijom u 2009. godini.

više...

Siječanj, 2010
Dana 29. ožujka 2010. u prostorijama Male scene Centra za kulturu Čakovec održana je konferencija za medije i predstavnike institucija...

više...

Archiva
 

Novosti vezane uz projekte Čakovec - Grad prijatelj djece

 

 

4. Susret općina i gradova prijatelja djece u Rijeci

Susreti gradova/općina prijatelja djeca održavaju se svake godine u jednom od gradova ili općina koje nose prestižni naziv. Idejni začetnik Susreta je Grad Čakovec, a također i redoviti sudionik svakog susreta. Prvi Susret održan je 2007. u našem gradu.

Ove je godine domaćin susreta bio Grad Rijeka. Susret se održao 16. travnja 2010.
Dobrodošlicu svima u ime Rijeke zaželjeli su gradonačelnik Vojko Obersnel i raspjevane članice Putokaza.

Tema Susreta bila je Zdrava prehrana i zdravlje djece.
Prvi dio obuhvaćao je nastup djece iz 24 Gradova / općina prijatelja djece.
Naš grad predstavljale su članice dječjeg foruma ''Srce'' Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Forumašice Ivana i Melani su u sklopu programa za djece s veseljem odglumile ''Piramidu zdrave prehrane'' i ''Piramidu nezdrave prehrane''. Za uspješni nastup pripremila ih je voditeljica Maja Oreški Bradarić.
Dok su se djeca sa svojim voditeljima družila kroz pjesmu, glumu, ples i upoznavala čari Astronomskog centra, Trsata i Trsatske gradine, odrasli su izlagali i raspravljali na Okruglom stolu.
Okrugli stol obuhvaćao je teme ''Zdrava prehrana i zdravlje djece'' i ''Budućih 10 godina Akcije gradovi i općine prijatelji djece''.
Aktivnosti koje su provedene u sklopu Akcije Grad Čakovec - prijatelj djece, a vezane su uz zdravu prehranu i zdravlje djece, prezentirala je Zdenka Novak, voditeljica dječjeg foruma ''Smješko'' i Dječjega gradskog vijeća.

Zamjenik gradonačelnika gospodin Zoran Vidović informirao je prisutne o projektima koji se u Čakovcu u okviru Koordinacijskog odbora Akcije Grad Čakovec - prijatelj djece, te brojnih udruga, a uz financijsku podršku lokalne zajednice, provode za djecu. Zajedno s predstavnicima ostalih gradskih uprava RH dao je podršku nastavku i širenju Akcije gradovi/općine prijatelji djece u ostale gradove i općine u Hrvatskoj.

U zadnjem dijelu susreta djeca i odrasli zajedno su razgledali ljepote Rijeke i Opatije.
Druženje gradova i općina prijatelja djece nastavit će se iduće godine u Karlovcu.

Prezentacija [2,09 MB]

forum forum forum

forum forum forum


 

 
Sva prava pridržana @ 2007-2010 www.prijateljdjece.cakovec.hr
IAP Studio