Travanj, 2010
4. susret općina i gradova prijatelja djece održan u Rijeci, 16. travnja 2010. godine.

više...

Siječanj, 2010
Odlukom Koordinacijskog odbora Akcije, projekt Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec 'Veselimo se čitanju, čitajmo svi' proglađen je Naj-akcijom u 2009. godini.

više...

Siječanj, 2010
Dana 29. ožujka 2010. u prostorijama Male scene Centra za kulturu Čakovec održana je konferencija za medije i predstavnike institucija...

više...

Archiva
 

Novosti vezane uz projekte Čakovec - Grad prijatelj djece

 

 

14. susret Dječjih foruma Republike Hrvatske u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

Ponosni smo što smo i ove godine izabrani između sedamdesetak DF RH da se družimo i prezentiramo radionice odrađene u našim školama. Članovi DF „Smješko“ bili su: Hrvoje Novak, Katarina Kovačević i Lea Pongrac te njihova voditeljica Zdenka Novak. Radionice koje su prikazali su: Igrom i glumom o dječjim pravima i Europejići – to smo mi i vi . DF „Sreća“ vodila je učiteljica Zvonka Rakuša , a članovi su Karlo Wertheim, Horvat Ivana i Irena Oršuš. Predstavili su se radionicama pod nazivom Život kao moj i Svi različiti- svi jednaki.
Svojim radionicama i ostalim oblicima suradnje tijekom 14.susreta DF Republike Hrvatske uspješno smo promovirali Grad  Čakovec – prijatelj djece i svoje škole. Sebe smo obogatili novim prijateljstvima diljem Lijepe naše i brojnim idejama za daljnji rad.
Od 19.-23.kolovoza 2010. trajalo je druženje i radna atmosfera u prekrasnom odmaralištu DND-a Varaždina u Banjolu na otoku Rabu. Prijepodnevni  sati bili su radno osmišljeni gdje su članovi prisutnih forumi u skraćenom obliku prikazali dijelove svojih radionica kako bi i ostali mogli barem djelomično sudjelovati u njima. Na zabavan i koristan način učili smo o Dječjim pravima te toleranciji, suradnji i poštivanju kroz igru i različite aktivnosti od crtanja, pisanja i glume.
                Poslijepodnevne sate provodili smo na plaži kupajući se i igrajući i na praktičan način primjenjivali ono što smo naučili o suradnji, druženju i poštivanju svakog prisutnog.
                Kako bi nešto i naučili posjetili smo grad Rab i upoznali njegove znamenitosti.
                Odlazak na Susret ne bi bio moguć bez podrške naših škola, financijsku potporu Grada  Čakovca, sponzorstvu Turističke zajednice grada Čakovca i Tiskare Printex.

 

 

 
Sva prava pridržana @ 2007-2010 www.prijateljdjece.cakovec.hr
IAP Studio